Welkom in de wereld van Les Équinoxes

Waarom een feministisch, inclusief, duurzaam en toegankelijk festival creëren? Duikin de waarden van Festival Les Équinoxes en ontdek ons team!

Ontdek ons team en ons project

Het festival Equinoxes wordt gesteund door de ASBL SIF (Solidaire – Inclusif – Féministe). Het Équinoxes-team bestaat uit mensen met een gevarieerd profiel. Onderwijzers, doctoraalstudenten, animatoren en communicatieverantwoordelijken, trainers in relatie-, emotionele en seksuele opvoeding, serveersters, diversiteits- en integratiemanagers, kinesitherapeuten, juristen, psychologen, evaluatiespecialisten en geluidstechnici zijn samengekomen om het festival te creëren waarvan zij droomden om eraan deel te nemen.

Onze waarden

Feminisme

Het Equinoxes festival is uit deze vastelling voortgekomen. Bij grootschalige muziekevenementen zijn er minder vrouwen, ongeacht hun beroep. Minder vrouwelijke artiesten op het podium, minder vrouwelijke technici backstage, minder vrouwelijke genomineerden voor belangrijke muziekcompetities, minder vrouwelijke hoofdacteurs.

We hadden een volledig vrouwenfestival kunnen oprichten, maar er zijn al een paar zeer goede. Met Les Équinoxes willen wij in de treden die door de programmering zijn achtergelaten en een nieuw festivalmodel voorstellen met meer pariteit en gelijkheid. Wij hebben ons ertoe verbonden een line-up aan te bieden die voor ten minste de helft uit vrouwen en voor de helft uit mensen uit andere seksuele en genderminderheden bestaat. Een gemengd programma dat een aanvulling vormt op het bestaande culturele aanbod.

Aangezien een op de twee mannen een vrouw is, is het hoog tijd dat er meer gelijke en inclusieve festivals komen die de rijke en diverse samenleving waarin wij leven weerspiegelen.

Inclusiviteit

Les Équinoxes is een inclusief festival dat een partner wil zijn van verschillende sociale strijden. Deze inclusiviteit komt tot uitdrukking in het programma, dat bijzondere aandacht schenkt aan de diversiteit op het gebied van etnische, culturele, sociaal-economische, lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand, leeftijd en spiritualiteit).

Naast deze inclusieve programmering wil het festival een divers publiek bereiken en verwelkomen. Of u nu een buur bent van Tour et Taxis, een trouwe inwoner van Brussel of heel België hebt afgereisd om ons te ontmoeten (met de trein natuurlijk), u bent van harte welkom. Wat jouw leeftijd ook is, wij hebben iets in ons programma om je oren te strelen, je ogen te laten stralen en je ideeën aan te wakkeren.

De feministische benadering van de aangeboden activiteiten is ook inclusief. In deze sfeer van dialoog bieden wij ons publiek de mogelijkheid om de grote verscheidenheid aan feministische strijd te ontdekken zonder gebonden te zijn aan vooringenomen of rigide ideeën.

Duurzaamheid

Voorstellen voor groenere festivals? Het is mogelijk! Een muziekfestival is een leuke gebeurtenis, maar het kan ook een aanslag zijn op het milieu. Transport, logistiek, afval, de

koolstofvoetafdruk kan snel aanzienlijk worden. Bezorgd over de milieu-impact van het festival, zetten wij ons in om een ecoverantwoordelijk evenement aan te bieden. De versieringen zijn gemaakt van gerecycleerde materialen en wij geven voorrang aan korte ketens.

Voor Les Équinoxes gaat het begrip duurzaamheid verder dan de ecologische factor. Het is een geheel dat milieu en sociale impact samenbrengt. Daarom is het festival ook een geprivilegieerde plaats voor ontmoeting en uitwisseling. Het is een plaats waar mensen hun stem kunnen laten horen en kunnen werken aan een eerlijkere, meer inclusieve en meer egalitaire samenleving.

Toegankelijkheid

Les Équinoxes is een festival dat voor iedereen toegankelijk is. De prijzen zijn democratisch en er wordt bijzondere aandacht besteed aan de fysieke toegankelijkheid van het festival. De infrastructuren
zijn zo ontworpen dat mensen met een handicap zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. Vrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen die hulp nodig heeft bij de communicatie, de verplaatsingen, de bar, de toiletten of het vinden van de beste plaats om naar de concerten te luisteren.

Les Équinoxes ligt in het centrum van Tour et Taxis en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom nodigen wij onze festivalgangers uit om te kiezen voor zachte mobiliteit om met ons van het feest te genieten.

Les Équinoxes ligt in het centrum van Tour et Taxis en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom nodigen wij onze festivalgangers uit voor zachte mobiliteit te kiezen om ons te komen bezoeken en van het festival te genieten.

Ons festival heeft sterke waarden, maar wil ook toegankelijk blijven voor het publiek. Weet je niets over feminisme of ben je altijd al geëngageerd geweest voor de zaak? Wie je ook bent, onze deuren staan wijd voor je open, zolang je maar respect en tolerantie toont (ja, over deze twee waarden valt niet te onderhandelen).

Neem contact op met

SIF VZW

Keizer Karelstraat 56, 1000 Brussel

0498/60.22.99

lesequinoxes.festival@mailfence.com

Persrelatie: Laura Geerts – communication@equinoxesfestival.be  

Identiteit(Required)

Onze partners

Het festival wordt mogelijk gemaakt dankzij de kostbare steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, equals.brussels, Alter Égales, de Federatie Wallonië-Brussel en Cap 48

Sponsoring