Hoe kom ik naar het festival Les Équinoxes?

Vind alle praktische informatie om naar het festival Les Équinoxes te gaan op 08 april 2023 in La Tricoterie in Brussel.

Hoe kom ik naar het festival Les Équinoxes?

158, rue Théodore Verhaegen
1060 Sint-Gillis

OPENBAAR VERVOER

La Tricoterie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • TREIN: Station Brussel Zuid (10 minuten lopen of Tram 81)
  • METRO: halte 3-4-2-6 -51 “Hallepoort” (5 minuten te voet)
  • TRAM: 81 – halte “Bethlehem”, voor de Tricoterie.
  • BUS: 48 – 49 – 50 – halte “Avenue du Roi”.

FIETS

Doe uw voeten omhoog en ga met ons mee op twee wielen.

La Tricoterie heeft ook een fietsenstalling voor het gebouw. Er is ook een fietsenstalling en een VILLO-station op het Bethlehemplein (1 minuut lopen).

NABIJGELEGEN PARKEERPLAATSEN

Als duurzaam evenement met een sterke focus op ecologie en ecologische voetafdruk, moedigen we je sterk aan om zachte mobiliteit te gebruiken om naar het festival te komen. Als u echter uw auto moet gebruiken, zijn er verschillende parkeerplaatsen beschikbaar.

We nodigen u uit om te parkeren in de Porte de Hal Interparking (voor het Bordet Ziekenhuis), een ondergrondse parking met 500 plaatsen die ’s nachts en in het weekend zeer aantrekkelijke tarieven biedt. Reserveren is mogelijk voor uw evenement.

Deze parking ligt op 8 minuten wandelen van La Tricoterie, u vindt hun tarieven hier.

U kunt ook kiezen voor de Q-Park parkeergarage bij het Gare du Midi, die 1.500 plaatsen heeft en op 10 minuten lopen van La Tricoterie ligt.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een lage-emissiezone (LEZ). Voordat u in uw auto stapt, moet u controleren of uw voertuig in de hoofdstad mag rijden.

Gezinnen en kinderen

Gezinnen zijn welkom op het festival met hun kinderen, ongeacht hun leeftijd. Er is een kindvriendelijke zone op het festivalterrein met verschillende activiteiten: kleuren, spelletjes, verhalen vertellen en schminken zullen de dag opfleuren.

Tickets – Gratis

Wat is een vrije en bewuste prijs?

De vrije en bewuste prijs is het bedrag dat elke persoon aanvaardt te betalen om aan het festival deel te nemen, rekening houdend met zijn financiële middelen en zich bewust van de reële kosten om het evenement te organiseren, de nodige menselijke middelen, onze wil om de artiesten en dienstverleners correct te betalen, enz. Er wordt dus geen prijs opgelegd: je kan bewust de prijs kiezen die je wenst te betalen om aan het evenement deel te nemen.

Geen enkele prijs is dus opgelegd: u kunt bewust de prijs kiezen die u wenst te betalen om aan het evenement deel te nemen.

De prijs van het festival is dus gratis, maar verplicht: gratis is niet gratis.

Waarom een gratis prijs?

Het festival wil voor iedereen toegankelijk zijn.

Het opleggen van een vaste prijs kan echter een factor van uitsluiting zijn, terwijl de vrije prijs de inclusie bevordert en iedereen uitnodigt om deel te nemen naargelang zijn financiële mogelijkheden.

Welke informatie zal beschikbaar zijn?

Bij de receptie van het festival hangt een bord met het budget voor het festival en een bord met de voorgestelde prijzen voor tickets. Er zullen ook vrijwilligers aanwezig zijn om de vrije en bewuste prijs met u te bespreken.

Wat is de gemiddelde aanbevolen prijs?

De aanbevolen toegangsprijs per persoon is €15.

Kun je dat bedrag niet betalen? Geen probleem! Wij adviseren u om €5 te betalen voor uw entree.

Wil en/of kun je meer betalen? Geweldig! Je maakt het mogelijk dat ons project voor iedereen toegankelijk blijft. We moedigen je aan om 25€ (of meer) te betalen voor je toegang.

Moet ik mijn plaats reserveren?

Nee, u kunt uw tickets ophalen bij de receptie van het festival.

Ik wil met een groep komen. Wat moet ik doen? Hoeveel moet ik betalen?

Voor groepen, en in het bijzonder voor groepen mensen met een handicap, raden wij u aan contact met ons op te nemen via inclusion@equinoxesfestival.be om uw aanwezigheid aan te kondigen, informatie te verkrijgen over het aanbevolen “groepstarief” en ons te laten weten welke faciliteiten u nodig hebt, zodat wij uw bezoek zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Hoe betaal ik mijn gratis toegang?

Ter plaatse:

  • Contant, met Bancontact, of met kredietkaarten aan het onthaal van het festival;
  • Via Payconiq, met behulp van één van de QR-codes die op het festival hangen. 

Hoe drankmunten kopen?

Er is geen voorverkoop van drank- en eetmunten. Consumptiemunten worden verkocht aan de drankstand, contant, via Bancontact of met kredietkaart.