Les Équinoxes feministisch en inclusief festival in Brussel

Les Équinoxes is een feministisch, duurzaam, toegankelijk en inclusief festival in Brussel. Het is een tijd om te delen, veilig, dag en nacht!

Concerten, workshops, een associatief dorp en een te gekke DJ-set.

Tot ziens op 08 april 2023 in de Tricoterie!

Warme sfeer. Delen. Elkaar ontmoeten

Les Équinoxes is een feministisch, inclusief, toegankelijk en duurzaam muziekfestival. Op 08 april 2023 zal Les Équinoxes de zalen van La Tricoterie in Brussel doen trillen. Concerten, voorstellingen, een conferentie, een verenigingsdorp, een kinderzone, spelletjes… Een feestelijke dag om vrouwelijk talent in de kijker te zetten, gelijkheid, inclusie en diversiteit aan te moedigen en samen te bewegen op de klanken van muziek.

Babbelen. Vieren. Zich in vraag stellen

 • Feminist

  Les Équinoxes wil meer zichtbaarheid geven aan vrouwelijke artiesten, genderminderheden en iedereen die zich als vrouw identificeert, want vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op het podium van grote muziekevenementen of in technische functies die met de muziekwereld te maken hebben.
 • Inclusief

  Les Équinoxes is een inclusief festival, zowel in zijn programmering als in het publiek dat het wil bereiken. Seksuele geaardheid, genderidentiteit, culturele achtergrond, lichamelijke en geestelijke gezondheid… Ons publiek en onze artiesten zijn divers.
 • Toegankelijk

  Les Équinoxes is een festival dat voor iedereen toegankelijk is. Democratische prijzen, toegang voor mensen met een handicap, openbaar vervoer in de buurt… Alles is zo gepland dat iedereen kan genieten van deze prachtige muzikale ervaring en feest.
 • Duurzaam

  Duurzaamheid is de kern van het DNA van de Equinoxes. Met een zorgvuldig beheer van afval en bronnen, het voorstellen van milieuvriendelijke alternatieven voor tafelgerei en het grootschalige gebruik van recycling voor decoraties, is Les Équinoxes een festival dat voor groen gaat.