Festival Les Équinoxes — Muzikaal programma

Ontdek de line-up van het festival Les Équinoxes in Brussel. DJ’s, concerten, conferenties, de crème de la crème van de Brusselse scene rechtstreeks in uw oren.

Programma

Of u nu met uw gezin bent of met vrienden, of u zich wilt ontspannen op de klanken van de concerten of uw visie op de wereld wilt verrijken tijdens een conferentie, kom met ons mee voor een geëngageerde en feestelijke dag in het hart van Gare Maritime Tour & Taxis. Ontdek het rijke, gevarieerde en ietwat gekke programma van de Equinoxes 2022.

Drummin’Birds

15.30 – 16.00 | Scène

Drummin’ Birds is een percussiegroep uit Brussel. Deze kleurrijke band van vrolijke kolibries bestaat uit 15 mensen die gepassioneerd zijn door ritme.

Na Baka

17.00 – 17.45 | Scène

Na Baka is altijd gepassioneerd geweest door muziek en begon op 9-jarige leeftijd gitaar te spelen. Ze ontdekte al snel een interesse in compositie en schreef haar eerste liedjes. In de loop der jaren en door de verschillende projecten waaraan zij heeft deelgenomen, is haar stijl rijker geworden, waarbij zij invloeden (r&b, soul, rock, jazz…) mengt en steeds persoonlijker wordt.

 

Op 26 mei 2021 bracht de singer-songwriter Na Baka haar eerste EP uit, getiteld “Bloom”. Het album gaat over gevoelens; over je bewust zijn van wat je voelt, het accepteren en het uitdrukken. De titel “Bloom” (bloei, bloesem) verwijst niet alleen naar het groeiproces van een bloem en de bloei van gevoelens, maar ook naar de bloei van de kunstenaar zelf.

Friday Frida

18.45 – 19.15 | Scène

Negen vrouwenstemmen, talent en plezier, dat is het winnende recept voor Vrijdag Frida! Van pop tot folk, van vroeger tot nu, van intiem tot feestelijk, ze kunnen het niet laten hun beste liedjes met u te delen.

Friday Frida is een vocale groep bestaande uit negen zangeressen uit Luik. Geen instrumenten voor deze artiesten die alleen hun stem en een paar percussies gebruiken om muziek te maken en je mee te nemen in hun wereld.

Van pop uit de jaren 2000 tot traditionele Amerikaanse folksongs, of zelfs koorklassiekers, zij verkondigen hun vrijheid van repertoire in vreugde, harmonie en lichaamstaal!

Lisza

22.30 – 23.15 | Scène

Deze Belgische kunstenares, verliefd op woorden en literatuur, schrijft haar teksten in het Frans, maar mengt graag invloeden.

Op haar album Charango, dat in 2020 uitkomt, gaan latinritmes hand in hand met bossa nova en reggaeton. Dansbare, intieme tracks over liefde, vrijheid en de banden die worden aangegaan en verbroken. Krachtig.

Dit concert zal worden ondertekend in Franstalige Belgische gebarentaal dankzij onze partner NGA Production

Rokia Bamba

23.30 – 00.30 | Scène

DJ, geluidsverkenner en artivist, Rokia Bamba heeft de gave om mensen te laten dansen. Van Detroit house tot techno, hip-hop, funk en Afrikaanse muziek, haar mixen schudden de menigte wakker en nemen de dansers voor een nacht mee in een levendige en kleurrijke geluidservaring. 

Als DJ heeft Rokia Bamba ervoor gekozen haar talent in dienst te stellen van Afro-feministische, antiracistische en LGBTQI-groepen en collectieven. Zwarte vrouw, moeder, kunstenares en activiste, haar politieke engagementen zijn nauw verbonden met haar artistieke praktijk. Van Afropunk Parijs tot de geëngageerde feesten in Brussel, Rokia Bamba zet de dansvloeren in vuur en vlam.